Kısık Ateş
Tarif

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi

Tavuk ve patlıcanın eşsiz uyumu, tavuklu patlıcan kebabı!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
14 adet patlıcan
500 g tavuk göğsü
3 adet kuru soğan
200 ml su
5 g tuz
15 g pul biber
15 g kekik
10 g kimyon
1/4 demet maydanoz
40 g sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar 2 cm kalınlığında doğrayın.
  • Tavukların boyutunu patlıcana orantılı kesin.
  • Soğanlar 1/2 cm kalınlığında yarım halka doğranır.
  • Sırasıyla; patlıcan, soğan, tavuk borcam veya tepsiye dizilir.
  • Tavaya biraz sıvı yağ alınır, yağ kızınca salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar ilave edilir. Üzerine su ilave edilir ve kaynayınca kebabın üzerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırına sürülür ve pişmeye bırakılır.
  • Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servise sunulur.

Püf Noktası

Üzerinin kurumaması için fırın içerisine bir kapta su konulursa daha güzel sonuç alabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

4.5
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
120 Dakika
8-10 Kişilik
32B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ispanak Dolgulu Tavuk Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Izgara Tavuk Bowl Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.