Tarif

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi

Tavuk ve patlıcanın eşsiz uyumu, tavuklu patlıcan kebabı!
35 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 43
  • Kaydet

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
14 adet patlıcan
500 g tavuk göğsü
3 adet kuru soğan
200 ml su
5 g tuz
15 g pul biber
15 g kekik
10 g kimyon
1/4 demet maydanoz
40 g sıvı yağ

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar 2 cm kalınlığında doğrayın.
  • Tavukların boyutunu patlıcana orantılı kesin.
  • Soğanlar 1/2 cm kalınlığında yarım halka doğranır.
  • Sırasıyla; patlıcan, soğan, tavuk borcam veya tepsiye dizilir.
  • Tavaya biraz sıvı yağ alınır, yağ kızınca salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra tuz ve baharatlar ilave edilir. Üzerine su ilave edilir ve kaynayınca kebabın üzerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırına sürülür ve pişmeye bırakılır.
  • Piştikten sonra üzerine maydanoz serpilerek servise sunulur.

Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi Püf Noktası

Üzerinin kurumaması için fırın içerisine bir kapta su konulursa daha güzel sonuç alabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

4.6
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mantarlı Piliç Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yılbaşı Hindisi Tarifi
270 Dakika
8-10 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.