Kısık Ateş
Tarif

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi

Terbiyeli işkembe çorbası tarifi nasıl yapılır? İşkembe çorbası yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
8-10 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 373B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg temizlenmiş işkembe
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
25 g un
2 adet yumurta sarısı
30 g Pınar Yoğurt
Pınar
1 adet limon suyu
40 g kuru soğan
4-5 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş işkembeleri tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su, limon suyu, sarımsakları ve kuru soğanı bütün halinde ekleyin. İşkembeyi yumuşayana kadar iyice haşlayın.
  • İşkembe haşlandıktan sonra tencereden çıkartın ve isteğinize göre kuşbaşı ya da daha küçük şekilde doğrayın. Tencerede kalan işkembenin suyunu süzgeçten geçirin ve başka tencereye alarak orada kaynatmaya başlayın.
  • Başka bir tencerede tereyağını ilave edip unu iyice kavurun. Kavrulan una başka bir kapta çırptığınız yumurta sarıları, yoğurt ve az miktarda suyu ekleyin.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edin ve doğranmış işkembeler ile kısık ateşte bir taşım kaynatın.
  • Dilerseniz hazır olan çorbanın üzerine sirke ve limon suyu damlatabilirsiniz.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Borş Çorbası Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
23B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
43B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Sütlü Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi
136B Görüntüleme

Yorumlar (3)

tahir doğan cen
· 29.04.2019

teşekkürler şeff

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
FundaKAYAOĞLU
· 11.07.2021

Şefim,bu harika tarif için teşekkürler.İnternet te tüm işkembe çorbası tariflerini okudum. İlk kez doğru bir tarifle karşılaşıyorum.Elinize sağlık.

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 12.07.2021

Afiyet olsun ✋🤩🤩