Kısık Ateş
Tarif

Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi

Annemden enfes bir tarif, üzümlü yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
200 g aşurelik yarma
30 g salça
5 g kuru nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2 tutam karabiber
30 g sıvı yağ
5 g tuz
100 g kuru üzüm
400 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları kısa süre haşlayarak soğumaya bırakın.
  • İç harç için: aşurelik yarmayı haşlayın, üzerine üzüm dışındaki tüm malzemeyi doğrayarak ekleyin ve karıştırın.
  • Haşlanmış asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına hazırladığınız içi koyun.
  • Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı bir rulo yapın.
  • Tencereye dizerken aralarına kuru üzümü koyun.
  • Üzerine 400 ml kadar sıcak su ekleyin.
  • Orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Pişen sarmaları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Sarmayı kuru üzüm yerine erikle de yapabilirsiniz. Üzüme göre daha ekşi bir tada sahip olacaktır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi
24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.