- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
Tarif
Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
Annemden enfes bir tarif, üzümlü yaprak sarması tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 18B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet asma yaprağı
1 adet kuru soğan
200 g aşurelik yarma
30 g salça
5 g kuru nane
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
2 tutam karabiber
30 g sıvı yağ
5 g tuz
100 g kuru üzüm
400 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Yaprakları kısa süre haşlayarak soğumaya bırakın.
- 2İç harç için: aşurelik yarmayı haşlayın, üzerine üzüm dışındaki tüm malzemeyi doğrayarak ekleyin ve karıştırın.
- 3Haşlanmış asma yaprağının damarlı kısmının geniş kenarına hazırladığınız içi koyun.
- 4Sağdan ve soldan kapattıktan sonra sıkı bir rulo yapın.
- 5Tencereye dizerken aralarına kuru üzümü koyun.
- 6Üzerine 400 ml kadar sıcak su ekleyin.
- 7Orta ateşte 30-35 dakika kadar pişirin.
- 8Pişen sarmaları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Sarmayı kuru üzüm yerine erikle de yapabilirsiniz. Üzüme göre daha ekşi bir tada sahip olacaktır.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.