- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
Tarif
Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
Zeytinyağlı yeşil zeytin çorbası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 18B
- 81
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
35-40 ml sızma zeytinyağı
1 adet kuru soğan, jülyen kesim
200 g dilimlenmiş yeşil zeytin
4 dal taze kekik
20 g un
1 litre sıcak et suyu
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Zeytinyağında, soğanı pembeleşinceye kadar soteleyin. Daha sonra içerisine dilim zeytinleri ve taze kekiği ilave edin.
- 2Soteleme işleminin ardından unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- 3Hazırladığınız et suyu, krema ve tuzunu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın. Kıvamını ne çok koyu ne çok sıvı olacak şekilde ayarlayın.
- 4Daha sonra el blenderında çekerek, süzgeçten geçirin.
- 5Türk kahvesi fincanına porsiyonlayın.
- 6Üzerine birkaç dilim zeytin, sızma zeytinyağı ve minik taze kekik yaprakları koyarak servis etmenizi öneririm.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.