- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Yılbaşı Tavuğu Tarifi
Tarif
Yılbaşı Tavuğu Tarifi
Yeni yıl sofranızı taçlandıracak pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, fırında yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? sorusunun cevabını burada bulabilirsiniz! Özel marinasyonu ve zengin aromasıyla hem göz dolduracak hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarif, garnitürlerin uyumu ve baharatların nefis aromasıyla sofranızı bir lezzet şölenine dönüştürecek🎄✨ Yılbaşı tavuğu hangi malzemelerle yapılır? Nasıl hazırlanır? ve hangi püf noktalarına dikkat edilmeli? gibi tüm soruların cevabı için detaylı içeriğimize hemen göz atın! 😊
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
80 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 2B
- 13
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Garnitür için:
3-4 adet havuç
1 baş sarımsak
3-4 adet bebek patates
2 adet portakal
2 adet limon
5-6 adet arpacık soğan
20 ml Aabalı Ayçiçek Yağı
1-2 tutam tuz
1 tutam tane karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 tutam kurutulmuş kırmızı iplik biber
1 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
Marinasyon için:
10 g bal
30 ml Abalı Ayçiçek Yağı
tuz&karabiber
Baharat Demeti için:
2-3 dal taze biberiye
2-3 dal taze kekik
2-3 dal taze adaçayı
Nasıl Yapılır?
- 1Garnitürler için: Geniş bir karıştırma kabına havuçları doğrayarak, sarımsağı ortadan ikiye bölerek, bebek patatesleri dilimleyerek, arpacık soğanları soyarak, portakal ve limonları dilimleyerek yerleştirin.
- 2Üzerine ayçiçek yağı, tuz, tane karabiber, kırmızı toz biber, taze çekilmiş karabiber, kurutulmuş kırmızı iplik biber, taze kekik ve biberiyeyi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayarak yağlı kağıt serili geniş bir fırın kabına eşit şekilde yayın.
- 3Marinasyon için: Bir karıştırma kabında barbekü sos, mayonez, ketçap, tane hardal, bal, tereyağı, ayçiçek yağı, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
- 4Baharat demeti için: Taze biberiye, kekik ve adaçayı dallarını bir araya getirerek mutfak ipi ile sıkıca bağlayın.
- 5Hazırladığınız marinasyonu bütün tavuğun her tarafına eşit şekilde sürerek iyice kaplayın. (Vaktiniz varsa bir süre bu şekilde bekletin. Bu, lezzetlerin iyice nüfuz etmesini sağlar.) Baharat demetini tavuğun iç kısmına yerleştirin. Tavuğun butlarını mutfak ipiyle sıkıca bağlayarak sabitleyin.
- 6Marine edilmiş tavuğu, hazırladığınız garnitürlerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1 saat boyunca, tavuğun üzeri altın rengi alana kadar kontrollü şekilde pişirin.
- 7Fırından çıkan tavuğu 5-10 dakika dinlendirdikten sonra garnitürlerle birlikte sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Yılbaşı Tavuğu Püf Noktaları:
- Marinasyon Süresi: Tavuğunuzu marine ettikten sonra, en az 4-6 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Bu, lezzetlerin iyice nüfuz etmesini sağlar.
- Eşit Pişirme İçin Oda Sıcaklığı: Pişirmeden önce tavuğu yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Böylece tavuğun içi ve dışı eşit şekilde pişer.
- Nar Gibi Kızarmış Dış Yüzey: Tavuğun dış yüzeyine marinasyon sonrası ekstra tereyağı veya bal sürerek daha parlak ve çıtır bir doku elde edebilirsiniz.
- Tavuğun Kurumaması İçin: Fırında pişirme sırasında tavuğu ara ara üzerine fırça yardımıyla akan tavuk suyunu gezdirerek nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.