Kısık Ateş
Tarif

Yılbaşı Tavuğu Tarifi

Yeni yıl sofranızı taçlandıracak pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, fırında yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? sorusunun cevabını burada bulabilirsiniz! Özel marinasyonu ve zengin aromasıyla hem göz dolduracak hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak bu tarif, garnitürlerin uyumu ve baharatların nefis aromasıyla sofranızı bir lezzet şölenine dönüştürecek🎄✨ Yılbaşı tavuğu hangi malzemelerle yapılır? Nasıl hazırlanır? ve hangi püf noktalarına dikkat edilmeli? gibi tüm soruların cevabı için detaylı içeriğimize hemen göz atın! 😊
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
80 Dakika
6-8 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Yılbaşı Tavuğu Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 13
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Garnitür için:
3-4 adet havuç
1 baş sarımsak
3-4 adet bebek patates
2 adet portakal
2 adet limon
5-6 adet arpacık soğan
20 ml Aabalı Ayçiçek Yağı
1-2 tutam tuz
1 tutam tane karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 tutam kurutulmuş kırmızı iplik biber
1 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
Marinasyon için:
100 g Pınar Barbekü Sos
Pınar
50 g Pınar Mayonez
Pınar
30 g Pınar Ketçap
Pınar
20 g Pınar Tane Hardal
Pınar
10 g bal
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
30 ml Abalı Ayçiçek Yağı
tuz&karabiber
Baharat Demeti için:
2-3 dal taze biberiye
2-3 dal taze kekik
2-3 dal taze adaçayı

Nasıl Yapılır?

  • Garnitürler için: Geniş bir karıştırma kabına havuçları doğrayarak, sarımsağı ortadan ikiye bölerek, bebek patatesleri dilimleyerek, arpacık soğanları soyarak, portakal ve limonları dilimleyerek yerleştirin.
  • Üzerine ayçiçek yağı, tuz, tane karabiber, kırmızı toz biber, taze çekilmiş karabiber, kurutulmuş kırmızı iplik biber, taze kekik ve biberiyeyi ekleyin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayarak yağlı kağıt serili geniş bir fırın kabına eşit şekilde yayın.
  • Marinasyon için: Bir karıştırma kabında barbekü sos, mayonez, ketçap, tane hardal, bal, tereyağı, ayçiçek yağı, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
  • Baharat demeti için: Taze biberiye, kekik ve adaçayı dallarını bir araya getirerek mutfak ipi ile sıkıca bağlayın.
  • Hazırladığınız marinasyonu bütün tavuğun her tarafına eşit şekilde sürerek iyice kaplayın. (Vaktiniz varsa bir süre bu şekilde bekletin. Bu, lezzetlerin iyice nüfuz etmesini sağlar.) Baharat demetini tavuğun iç kısmına yerleştirin. Tavuğun butlarını mutfak ipiyle sıkıca bağlayarak sabitleyin.
  • Marine edilmiş tavuğu, hazırladığınız garnitürlerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1 saat boyunca, tavuğun üzeri altın rengi alana kadar kontrollü şekilde pişirin.
  • Fırından çıkan tavuğu 5-10 dakika dinlendirdikten sonra garnitürlerle birlikte sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Yılbaşı Tavuğu Püf Noktaları:

  1. Marinasyon Süresi: Tavuğunuzu marine ettikten sonra, en az 4-6 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Bu, lezzetlerin iyice nüfuz etmesini sağlar.
  2. Eşit Pişirme İçin Oda Sıcaklığı: Pişirmeden önce tavuğu yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında bekletin. Böylece tavuğun içi ve dışı eşit şekilde pişer.
  3. Nar Gibi Kızarmış Dış Yüzey: Tavuğun dış yüzeyine marinasyon sonrası ekstra tereyağı veya bal sürerek daha parlak ve çıtır bir doku elde edebilirsiniz.
  4. Tavuğun Kurumaması İçin: Fırında pişirme sırasında tavuğu ara ara üzerine fırça yardımıyla akan tavuk suyunu gezdirerek nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Piliç Kievski Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
69B Görüntüleme
Pastırmalı Tavuk Sarma Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Izgara Tavuklu Karnabahar Püresi Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.