- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi
Sağlıklı ve bir o kadar lezzetli , zeytinyağlı elma dolması tarifi.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kavurma
Paylaş
- 21B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet elma
1 adet soğan
100 ml zeytinyağı
200 g pirinç
1 adet domates
1 l su
10 g çam fıstığı
10 g siyah kuru üzüm
1/4 demet nane
1/4 demet dereotu
100 g toz şeker
10 g tuz
5 g yeni bahar
5 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Elmaların üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.
- 2Kaynar suya limon sıkarak 5 dakika haşlayın ve içlerini oyun.
- 3Bir tepsiye pirinci koyarak ayıklayın ve sıcak suda bekletin.
- 4Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğan, çam fıstığı, tuz ekleyip kuvvetli bir ateşte 20 dakika kavurun.
- 5Harca pirinçleri de katarak karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurun.
- 6Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domates, siyah kuru üzüm, karabiber, yeni bahar, toz şeker, doğranmış nanele ve dereotunu ilave ederek iyice karıştırın.
- 715-20 dakika pirinçler suyunu çekip irileşinceye kadar pişirin.
- 8Oyduğunuz elmaların içini hazırladığınız harçla doldurun. Üzerine zeytinyağı sürün ve 180 derecelik fırında 10 dakika pişirip servis yapın.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.