Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi

Sağlıklı ve bir o kadar lezzetli , zeytinyağlı elma dolması tarifi.
70 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kavurma
Zeytinyağlı Elma Dolması Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 34
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet elma
1 adet soğan
100 ml zeytinyağı
200 g pirinç
1 adet domates
1 l su
10 g çam fıstığı
10 g siyah kuru üzüm
1/4 demet nane
1/4 demet dereotu
100 g toz şeker
10 g tuz
5 g yeni bahar
5 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Elmaların üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.
  • Kaynar suya limon sıkarak 5 dakika haşlayın ve içlerini oyun.
  • Bir tepsiye pirinci koyarak ayıklayın ve sıcak suda bekletin.
  • Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğan, çam fıstığı, tuz ekleyip kuvvetli bir ateşte 20 dakika kavurun.
  • Harca pirinçleri de katarak karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurun.
  • Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domates, siyah kuru üzüm, karabiber, yeni bahar, toz şeker, doğranmış nanele ve dereotunu ilave ederek iyice karıştırın.
  • 15-20 dakika pirinçler suyunu çekip irileşinceye kadar pişirin.
  • Oyduğunuz elmaların içini hazırladığınız harçla doldurun. Üzerine zeytinyağı sürün ve 180 derecelik fırında 10 dakika pişirip servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Sarma Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
21B Görüntüleme
Üzümlü Yaprak Sarması Tarifi
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.