- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Pazı Sarması Tarifi
Tarif
Pazı Sarması Tarifi
Lezzetli ve sağlıklı bir ana yemek, pazı sarması tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 72B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
200 g bulgur
250 g dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
15 g biber salçası
30 g domates salçası
3 g karabiber
3 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Pazı yapraklarını 2 dakika kaynar suda haşlayıp soğuk suya koyun ve renginin yeşil kalmasını sağlayın.
- 2Bu esnada soğan, domates ve maydanozu incecik doğrayın.
- 3Bir karıştırma kabına doğradığınız tüm malzemeyi koyun. Üzerine dana kıyma, yıkanmış bulgur, iki çeşit salça ve baharatları ekleyip harcı güzelce yoğurun.
- 4Hazır olan pazı yapraklarına birer kaşık olacak şekilde harcı yerleştirip yaprakları sarın.
- 5Tencerenin altına maydanoz ve pazı saplarını dizin. Üzerine de sardığınız pazıları yerleştirin.
- 6Sosu için; 2 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz ve karabiberi karıştırın.
- 7Pazı sarmalarının üzerine bir parça tereyağı ekleyin ve bir tabak kapatın.
- 8Hazır olan sosu, tabağın üzerine çıkacak kadar ilave edin.
- 9Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 45 dakika pişmeye bırakın.
- 1045 dakika sonunda ocağın altını kapatın ve üzerindeki tabağı alın.
- 1130 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Ekşi krema ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.