Kısık Ateş
Tarif

Pazı Sarması Tarifi

Lezzetli ve sağlıklı bir ana yemek, pazı sarması tarifi nasıl yapılır?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Pazı Sarması Tarifi
Paylaş
  • 72B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet pazı
200 g bulgur
250 g dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1/2 demet maydanoz
15 g biber salçası
30 g domates salçası
3 g karabiber
3 g kaya tuzu
30 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Pazı yapraklarını 2 dakika kaynar suda haşlayıp soğuk suya koyun ve renginin yeşil kalmasını sağlayın.
  • Bu esnada soğan, domates ve maydanozu incecik doğrayın.
  • Bir karıştırma kabına doğradığınız tüm malzemeyi koyun. Üzerine dana kıyma, yıkanmış bulgur, iki çeşit salça ve baharatları ekleyip harcı güzelce yoğurun.
  • Hazır olan pazı yapraklarına birer kaşık olacak şekilde harcı yerleştirip yaprakları sarın.
  • Tencerenin altına maydanoz ve pazı saplarını dizin. Üzerine de sardığınız pazıları yerleştirin.
  • Sosu için; 2 bardak sıcak su, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz ve karabiberi karıştırın.
  • Pazı sarmalarının üzerine bir parça tereyağı ekleyin ve bir tabak kapatın.
  • Hazır olan sosu, tabağın üzerine çıkacak kadar ilave edin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 45 dakika pişmeye bırakın.
  • 45 dakika sonunda ocağın altını kapatın ve üzerindeki tabağı alın.
  • 30 dakika dinlendirip servis tabağına alın. Ekşi krema ve tereyağlı sos ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
92B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bamya Dolması Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
34B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.