Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı kinoalı enginar tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir Ege mutfağı klasiğidir. Bu tarif, enginarın hafif ve ferahlatıcı lezzetini, kinoanın besleyici özellikleriyle birleştirerek sofralarınıza sunuyor. İçerdiği taze otlar ve narenciye aromalarıyla, özellikle bahar ve yaz aylarında harika bir yemek seçeneği oluyor. Şimdi gelin, bu enfes lezzete sahip enginar tarifinin tüm detaylarına birlikte göz atalım...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Zeytinyağlı Kinoalı Enginar Tarifi
Paylaş
  • 4B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Enginar için:
5 adet çanak enginar
taze çiriş otu
1 adet limonun kabuğu
2-3 dal taze kekik
1 adet limonun suyu
200 ml su
10 ml zeytinyağı
tuz ve karabiber
İç Harcı için:
100 g kırmızı kinoa
1/2 demet çiriş otu
3-4 adet kuşkonmaz
8-10 adet ince dilimlenmiş kabuksuz portakal
15-20 ml zeytinyağı
1-2 tutam tuz

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye çanak enginarları yerleştirin. Her birinin üzerine birer tutam çiriş otu, limon kabuğu, taze kekik, limon suyu, su, zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Bu esnada, 100 g kinoayı 200 ml sıcak suda yaklaşık 20 dakika haşlayın ve süzülmesi için kenara alın.
  • Çiriş otunun sap kısımlarını ayıklayıp yıkayın. İri iri doğrayın. Kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın, ardından soğuk suya alın ve süzülmesi için bekletin.
  • Kuşkonmazları yıkayın, sert kısımlarını kesin. Kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın, soğuk suya alın ve ardından küçük küpler halinde doğrayın.
  • Daha sonra hepsini bir karıştırma kabında birleştirin. İçine dilimlenmiş portakal, zeytinyağı ve tuz ilave edip güzelce karıştırın.
  • Enginarlar piştikten sonra ocaktan alın. İç kısımlarına kinoalı karışımı eşit şekilde pay edin.
  • Servis etmeden hemen önce üzerlerine bir miktar zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirin. Taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Çiriş otu yerine pırasa sapı kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
245B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.