- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Hafif ve lezzetli ev yemeklerinde bugün! Zeytinyağlı Pırasa tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 121B
- 178
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet orta boy pırasa
2 adet orta boy havuç
25 g pirinç
100 ml zeytinyağı
240 ml su
1 adet portakal suyu
1 adet limon suyu
10 g toz şeker
yeteri kadartuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kök, baş ve dış kabukları temizlenen pırasaları iyice yıkadıktan sonra verev doğranır.
- 2Havuçların kabukları soyularak doğranmış olan pırasa ile orantılı olarak doğranır.
- 3Pırasa, havuç ve yıkanmış pirinç tencereye alınarak zeytinyağı ile hafif sotelenir.
- 4Üzerine su, limon suyu ve portakal suyu ilave edilir.
- 5Son olarak toz şeker ve tuzu eklenir. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı şekilde, sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Püf Noktası
*Eğer tencerenin kapağını kapatmadan önce üzerini yağlı kağıt ile kapatırsanız sebzelerin besin ve renk değerlerinin korumuş olursunuz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.9
10 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?