Mandalina receli
1 kg mandalina
1 kg şeker
1 bardak mandalina suyu
1 bardak su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Mandalinalar yıkanır süzülür. Kaynayan suyun içine konur ve 3-4 dk kaynatılıp suyu dökülür. İkinci kez de aynı işlem yapılır ve mandalinalar soğuk suyun içine bırakılır.
Tencereye mandalina suyu, şu ve şeker konur ve şeker eriyen kadar arada karıştırılıp kaynamasi beklenir. Kaynayınca ikiye boldugumuz mandalinalar eklenir. (bütün de koyabilirsiniz). Kaynayan reçelini içine bir çay kaşığı tereyağ ekliyorum ki hem fazla kopuklenmiyor hem de daha parlak oluyor. 15- 20 dk kaynadıktan sonra kıvamına bakıp eğer kıvamı gelmişse limon suyunu koyup 5 dk daha kaynatıp altını kapatip kavanozluyoruz.
Aşçı usta ogreticiyim. Elimden geldiğince öğrenmek ve öğrendiklerimi paylaşmaktan mutluluk duyarim