Gavurdağı, Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nde Toros sıradağlarında bir zirvedir. Bu salata da özellikle o yörede yol üstünde bulunan birçok lokantanın favori salatasıdır. Tek tarifi olmamakla birlikte içindeki malzemeler de mevsimsel olarak değişir. Ancak nar ekşisi, ceviz içi ve kuru nane bu salatanın olmazsa olmazıdır. Gavurdağı salatası nasıl yapılır?
Ferah kuru cacık tarifi: Kuru cacık nasıl yapılır? Şipşak hazırlayabileceğiniz, leziz bir meze tarifi! Kuru cacık yapmanın püf noktaları nelerdir?
Lokum kıvamında kuzu incik tarifi nasıl yapılır? Kuzu incik nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Peki, kuzu inciğin enfes eşlikçisi olan arpa şehriye pilavı tarifi nasıl yapılır? Arpa şehriyeli kuzu incik tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
Ekler, Fransız mutfağının önde gelen tatlılarından biridir ve dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahiptir. Bu nefis tatlı, üç temel bileşen olan hamur, krema ve çikolata sosu ile hazırlanır. Peki, orijinal bir ekler tarifi nasıl yapılır? Ekler hamuru yani şu hamuru tarifi nasıl yapılır? Ekler kremasında hangi malzemeler kullanılır? Krema dolgulu ekler tatlısının çikolata sosu nasıl hazırlanır? İşte tüm detaylarıyla ağızlara layık çikolata soslu ekler tarifi…