- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
Tarif
Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
Son derece lezzetli bol cevizli çerkez tavuğu tarifi nasıl yapılır? Çerkez tavuğu yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
- 116B
- 172
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g tavuk göğsü
1 l su
3 dilim bayat ekmek içi
80 g ceviz içi
3 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
30 g Pınar Tereyağı
10 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuğu 1 litre suda hafif tuz ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Biraz soğuduktan sonra lif lif didikleyin.
- 2Bayat ekmek içlerini 1 bardak haşlanmış tavuk suyu ile ıslatın.
- 3Ceviz ve sarımsakları iyice dövün.
- 4Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırın. Bu malzemeye didiklenmiş tavukları da ekleyip çatalın ucu ile ezin.
- 5Son olarak yeteri kadar tuz ile lezzetlendirin.
- 6Hazırladığınız çerkez tavuğunu güzel bir servis tabağına alın.
- 7Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber gezdirerek servis edin.
Püf Noktası
*Kırmızı biberi yağda yakıp üzerini dökebileceğiniz gibi yağda yakmadan üzerine ekleyebilirsiniz.
*1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
*Mezenin yoğun kıvamlı olduğunu düşünürseniz, sos dökmeden önce üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.