Kısık Ateş
Tarif

Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi

Son derece lezzetli bol cevizli çerkez tavuğu tarifi nasıl yapılır? Çerkez tavuğu yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
Paylaş
  • 116B
  • 172
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g tavuk göğsü
1 l su
3 dilim bayat ekmek içi
80 g ceviz içi
3 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
30 g Pınar Tereyağı
10 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu 1 litre suda hafif tuz ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Biraz soğuduktan sonra lif lif didikleyin.
  • Bayat ekmek içlerini 1 bardak haşlanmış tavuk suyu ile ıslatın.
  • Ceviz ve sarımsakları iyice dövün.
  • Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırın. Bu malzemeye didiklenmiş tavukları da ekleyip çatalın ucu ile ezin.
  • Son olarak yeteri kadar tuz ile lezzetlendirin.
  • Hazırladığınız çerkez tavuğunu güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

*Kırmızı biberi yağda yakıp üzerini dökebileceğiniz gibi yağda yakmadan üzerine ekleyebilirsiniz.
*1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
*Mezenin yoğun kıvamlı olduğunu düşünürseniz, sos dökmeden önce üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lor Mahlutu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Hibeş Tarifi
20 Dakika
2 Kişilik
81B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Mütebbel Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
168B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.