Tarif

Siyah Humus Tarifi

Bugün sizlerle farklı bir meze türü olarak siyah nohuttan bol lifli humus tarifi paylaşacağım. Kolay yapımı ve lezzeti ile eminim sizler de çok beğeneceksiniz.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Siyah Humus Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 101
  • Kaydet

Siyah Humus Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g haşlanmış siyah nohut
1/2 l haşlanmış nohut suyu
200 ml zeytinyağı
200 ml tahin
4-5 diş sarımsak
20 g tuz
1.5 adet limonun suyu
5 g kimyon

Siyah Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Siyah nohutları zamanınız varsa bir gece önceden ılık suya koyup ertesi gün haşlayabilirsiniz. Dilerseniz de düdüklü tencerede bir gece suda bekletmeden 2 lt su ile haşlayabilirsiniz.
  • Haşladıktan sonra haşlama suyundan mutlaka kenara yarım litre kadar ayırın.
  • Haşlanan nohutları rondoya alın ve haşlama suyundan azar azar ilave ederek kıvam almasını sağlayın.
  • Sırası ile zeytinyağı, tahin, soyulmuş sarımsak, tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip tamamen pürüzsüz kıvam alana kadar rondodan çekin.
  • Kıvamı katı olur ise haşlama suyundan ilave ederek daha yumuşak bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Farklı bir meze türü olarak sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sucuklu Humus Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
41B Görüntüleme
Cacık Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
177B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Mercimek Köftesi Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
223B Görüntüleme

Yorumlar (1)

BirgülÖztürk
· 11.06.2020

Siyah nohutu ilk defa duyuyorum

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi