- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Çıntar Kızartması Tarifi
Tarif
Çıntar Kızartması Tarifi
Çıntar Kızartması, eşsiz lezzeti ve nefis dokusuyla sofralarınıza doğadan gelen bir armağan!🍄 Sarımsak aroması ve özel sosuyla zenginleşen bu tarif, "Çıntar nasıl pişirilir" ve "En kolay mantar kızartması" sorularına en lezzetli yanıtı sunuyor. Hem pratik hem de şık bir seçenek olan çıntar kızartması, özellikle mantar severlerin favorisi olmaya aday! Tüm detaylar için tarifimizi hemen keşfedin. ✨
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Karıştırma, Kızartma
Paylaş
- 1B
- 10
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kızartmak için:
750 g çıntar mantarı
200 ml zeytinyağı
Sosu için:
1 adet limon
4 diş sarımsak
1-2 tutam tuz
1 tutam karabiber
1-2 tutam pul biber
1-2 tutam kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Çıntarların üzerindeki toprağı temizleyin ve nemli bir bezle silerek arındırın.
- 2Küçük boy çıntarları bütün olarak kullanın. Orta ve büyük boy çıntarları ise 2-3 parçaya bölerek iri dilimler halinde hazırlayın.
- 3Sosu hazırlamak için limonun suyunu sıkın, sarımsakları ezin ve tüm sos malzemelerini bir kaba alın. Pürüzsüz ve homojen bir karışım elde edene kadar iyice çırpın.
- 4Hazırladığınız çıntarları kızgın zeytinyağında altın rengini alana kadar kızartın.
- 5Kızarmış olan çıntarların bir peçete yardımıyla yağını alın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün tüm malzemelerin iyice harmanlanmasını sağlayarak servis tabağına alın. Son olarak üzerlerine kekik serpiştirerek lezzeti tamamlayın. Afiyet olsun!
Püf Noktası
- Baharat miktarını, kendi damak zevkinize uygun olacak şekilde dilediğiniz gibi azaltabilir veya artırabilirsiniz.
- Kaynakça: https://www.kapurcukmarket.com/urun/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi/
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.