Tarif

Çıntar Kızartması Tarifi

Çıntar Kızartması, eşsiz lezzeti ve nefis dokusuyla sofralarınıza doğadan gelen bir armağan!🍄 Sarımsak aroması ve özel sosuyla zenginleşen bu tarif, "Çıntar nasıl pişirilir" ve "En kolay mantar kızartması" sorularına en lezzetli yanıtı sunuyor. Hem pratik hem de şık bir seçenek olan çıntar kızartması, özellikle mantar severlerin favorisi olmaya aday! Tüm detaylar için tarifimizi hemen keşfedin. ✨
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Karıştırma, Kızartma
Paylaş
  • 3B
  • 18
  • Kaydet

Çıntar Kızartması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kızartmak için:
750 g çıntar mantarı
200 ml zeytinyağı
Sosu için:
1 adet limon
4 diş sarımsak
1-2 tutam tuz
1 tutam karabiber
1-2 tutam pul biber
1-2 tutam kekik

Çıntar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çıntarların üzerindeki toprağı temizleyin ve nemli bir bezle silerek arındırın.
  • Küçük boy çıntarları bütün olarak kullanın. Orta ve büyük boy çıntarları ise 2-3 parçaya bölerek iri dilimler halinde hazırlayın.
  • Sosu hazırlamak için limonun suyunu sıkın, sarımsakları ezin ve tüm sos malzemelerini bir kaba alın. Pürüzsüz ve homojen bir karışım elde edene kadar iyice çırpın.
  • Hazırladığınız çıntarları kızgın zeytinyağında altın rengini alana kadar kızartın.
  • Kızarmış olan çıntarların bir peçete yardımıyla yağını alın ve üzerine hazırladığınız sosu dökün tüm malzemelerin iyice harmanlanmasını sağlayarak servis tabağına alın. Son olarak üzerlerine kekik serpiştirerek lezzeti tamamlayın. Afiyet olsun!

Çıntar Kızartması Tarifi Püf Noktası

Kaynakça: https://www.kapurcukmarket.com/urun/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi/

  • Baharat miktarını, kendi damak zevkinize uygun olacak şekilde dilediğiniz gibi azaltabilir veya artırabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.4
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
23B Görüntüleme
Bal Kabağı Yahnisi Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.