Tarif

Deniz Mahsullü Risotto Tarifi

Güzel bir İtalyan yemeğinden herkese merhaba... İçeriğinde birçok deniz mahsulü barındıran bu risotto'ya bayılacaksınız!
55 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
Paylaş
  • 57B
  • 80
  • Kaydet

Deniz Mahsullü Risotto Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
65 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g karides
40 g vongole midye ve temizlenmiş midye
100 g kalamar
275 g risotto pirinci
100 ml fermente üzüm suyu
20 ml domates püresi
1 l sebze suyu
tuz
taze çekilmiş karabiber

Deniz Mahsullü Risotto Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın ve tereyağının üçte birini orta büyüklükteki bir tavada altın sarısı renk alana kadar soteleyin.
  • Karidesleri kabaca doğrayın, midye, vongole ve kalamarlar ile tavaya ekleyip 2-3 dakika pişirin.
  • Risotto pirincini ekleyin ve iyice karıştırın, 1-2 dakika sonra fermente üzüm suyu ve domates püresini ekleyip buharlaşıncaya kadar pişirin.
  • Ocağı hafif açın, fermente üzüm suyu buharlaştıktan sonra orta ateşte küçük bir kepçe sebze suyu ekleyin ve dibinin tutmaması için tahta bir kaşıkla karıştırarak pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  • Bu işlemi 20 dk boyunca tekrarlayın. Pirinç aldente kıvamını alana kadar sebze suyunu eklemeye ve karıştırmaya devam edin.
  • ** Risottonun toplam pişme süresi 25-35 dakika arasıdır.
  • Tavayı ocaktan alıp tuz ve karabiber ekleyin, servis yapmadan önce 3-4 dakika dinlendirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
36B Görüntüleme
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
102B Görüntüleme
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.