Tarif

Deniz Ürünlü Risotto Tarifi

Dostlar ile bol sohbetli akşamların menüsü olabilecek bir tarif Deniz Mahsullü Risotto.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 44
  • Kaydet

Deniz Ürünlü Risotto Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g arborio (Risotto) pirinci
200 g Pınar Kalamar
Pınar
200 g Pınar Karides
Pınar
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
500 ml sebze suyu
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g toz parmesan peyniri
3 g tuz
3 g karabiber

Deniz Ürünlü Risotto Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin, sarımsak ve pirinçleri ilave edin.
  • 10 dakika kadar pirinçleri kavurun ve kaynayan sebze suyundan azar azar pirince ekleyin.
  • Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde, üzerine sebze suyu ilave edin.
  • Ayrı bir tavada kalamar ve karidesi tuz ve karabiber ile soteleyin. Pirinçlerin yumuşamasına yakın kalamar ve karidesi ekleyin. Bir süre daha karıştırın.
  • Ocaktan alın. Üzerine tereyağı ve toz parmesanı ilave edin ve iyice karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
102B Görüntüleme
Kestaneli Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
45B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Sebzeli Perde Pilavı Tarifi
95 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.