Kısık Ateş
Tarif

Deniz Ürünlü Risotto Tarifi

Dostlar ile bol sohbetli akşamların menüsü olabilecek bir tarif Deniz Mahsullü Risotto.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 44
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g arborio (Risotto) pirinci
200 g Pınar Kalamar
Pınar
200 g Pınar Karides
Pınar
2 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
20 ml zeytinyağı
500 ml sebze suyu
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g toz parmesan peyniri
3 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencerede zeytinyağı ile ince doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin, sarımsak ve pirinçleri ilave edin.
  • 10 dakika kadar pirinçleri kavurun ve kaynayan sebze suyundan azar azar pirince ekleyin.
  • Pirinç her seferinde suyunu çektiğinde, üzerine sebze suyu ilave edin.
  • Ayrı bir tavada kalamar ve karidesi tuz ve karabiber ile soteleyin. Pirinçlerin yumuşamasına yakın kalamar ve karidesi ekleyin. Bir süre daha karıştırın.
  • Ocaktan alın. Üzerine tereyağı ve toz parmesanı ilave edin ve iyice karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kuzu Etli Meyhane Pilavı Tarifi
7B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme
Özge Tanır
Özge Tanır
Chef&Owner
Bahar Pilavı Tarifi
approved
40 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.