- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- İslim Kebabı Tarifi
Tarif
İslim Kebabı Tarifi
Bu akşam ki iftar yemeğiniz bizden :) Görüntüsü ve tadı ile damaklarınıza fazlasıyla hitap edecek.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemer patlıcan
500 g kuşbaşı et (dana bonfileden)
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
70 g domates salçası
200 ml su
32 g zeytinyağı
10 g karabiber
10 g kaya tuzu
500 ml zeytinyağı (kızartmak için)
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanla birlikte domateslerin ve biberlerin ikisini yemeklik doğrayın.
- 2Eti zeytinyağında kavurmaya başlayın ve daha sonra soğanı, tuzu, karabiberi ilave edin.
- 3Birkaç dakika sonra yemeklik doğradığınız biber ve domatesi ekleyip altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- 4Etiniz pişerken patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde doğrayın.
- 5Patlıcanları altın sarısı olana kadar zeytinyağında kızartıp bir kağıdın üzerinde yağını çektirin.
- 6Ufak bir kaseye patlıcanları artı şeklinde yayın ve hazır olan et sotenizden ortasına yerleştirip bohça şeklinde kapatın.
- 7Hazır olan kebabı bir fırın tepsisine yan yana dizin.
- 8Kalan domates ve biberleri dilimleyip bir kürdan yardımı ile islim kebaplarının üzerine tutturun.
- 9Salçayı su ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
- 10Sosu fırın kabına döküp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip servis edin.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.