Tarif

Karadut Sorbe Tarifi

Karadut Sorbe, yazın sıcağında serinlemek için mükemmel bir seçenek sunar. Karadutların eşsiz tatları, şekersiz bir şekilde şekerle karıştırılıp dondurularak, ferahlatıcı bir tatlıya dönüşür. Ağızda eriyip giden, yoğun meyve aromalı karadut sorbe nasıl yapılır? İşte detaylar...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 19B
  • 95
  • Kaydet

Karadut Sorbe Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g karadut
100 ml su
100 g toz şeker

Karadut Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karadutları güzelce yıkayın ve sap kısımlarını çıkarın.
  • Ayıklanmış karadutları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
  • Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
  • 1 saatin sonunda donmuş karadutları ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
  • Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Karadutlu sorbeniz hazır, afiyet olsun.

Karadut Sorbe Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Şeftali Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Kavun Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Kiraz Sorbe Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.