- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Sorbe Tarifleri
- Karadut Sorbe Tarifi
Tarif
Karadut Sorbe Tarifi
Karadut Sorbe, yazın sıcağında serinlemek için mükemmel bir seçenek sunar. Karadutların eşsiz tatları, şekersiz bir şekilde şekerle karıştırılıp dondurularak, ferahlatıcı bir tatlıya dönüşür. Ağızda eriyip giden, yoğun meyve aromalı karadut sorbe nasıl yapılır? İşte detaylar...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sorbe Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 19B
- 95
- Kaydet
Karadut Sorbe Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g karadut
100 ml su
100 g toz şeker
Karadut Sorbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Karadutları güzelce yıkayın ve sap kısımlarını çıkarın.
- 2Ayıklanmış karadutları bir kaba alıp, 1 saat buzlukta dondurun.
- 3Bu sırada su ve toz şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp şerbet elde edin.
- 41 saatin sonunda donmuş karadutları ve ılık şerbeti mutfak robotunda iyice çekin.
- 5Bu karışımı bir kaba yayın, en az 2 saat dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
- 6Karadutlu sorbeniz hazır, afiyet olsun.
Karadut Sorbe Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.