Tarif

Karides ve Sebze Tempura Tarifi

Japon mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan tempura, ince ve çıtır kaplamasıyla fark yaratan bir kızartma tekniğidir. Karides ve sebze tempura tarifi, hafif ve gevrek dokusuyla hem özel gün sofralarına hem de pratik atıştırmalık arayışına mükemmel bir alternatif sunar. Tempura nasıl yapılır? Hangi yağda kızartılmalı? Tempura harcının sırrı nedir? Tüm bu soruların cevabını bu tarifte bulabilirsiniz! Püf noktalarıyla birlikte detaylandırdığımız tempura tarifi sayesinde evde, tıpkı Japon restoranlarında olduğu gibi çıtır çıtır karides ve sebzeler hazırlayabilirsiniz. 🍤✨
45 Dakika
2 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
  • 1B
  • 8
  • Kaydet

Karides ve Sebze Tempura Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tempura Harcı için:
200 g tempura unu
150 ml maden suyu (soğuk)
1 adet yumurta sarısı
Sosu için:
15 ml soya sosu
8 g toz şeker
2 g dashi
100 ml su
10 g mirin
4 g sake (fermente pirinç içeceği)
Sebzeler ve Karides için:
¼ adet tatlı patates
¼ adet patlıcan
¼ adet kabak
1 adet mantar
3-4 adet kuşkonmaz
2-3 adet perilla yaprağı
2 adet jumbo karides
Kızartmak için:
1 lt ayçiçek yağı

Karides ve Sebze Tempura Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tempura harcı için, orta boy bir karıştırma kabında tempura unu, maden suyu ve yumurta sarısını çırpın. Pürüzsüz ve hafif akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Hamuru kullanmadan önce birkaç dakika dinlendirin.
  • Sosu için, küçük bir sos tenceresine soya sosu, toz şeker, dashi, su, mirin ve sakeyi ekleyin. Kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte ısıtın, ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Sebzeler için, tatlı patates, patlıcan ve kabağın kabuklarını soyun. Mantarın sapını çıkarın. Kuşkonmazın sert sap kısımlarını bir sebze soyacağıyla temizleyin. Tatlı patates, patlıcan ve kabağı diyagonal (eğik) dilimler halinde kesin.
  • Karideslerin başlarını çıkarın, kabuklarını soyun. Kuyruk kısmını bırakın. Ardından karidesleri enine keserek açın ve bıçakla hafif çizikler atarak düz durmalarını sağlayın. (videodaki gibi)
  • Kızartma işlemi için, geniş ve derin bir tencereye ayçiçek yağını ekleyin ve 170-180°C'ye kadar ısıtın. Sebzeleri ve perilla yapraklarını önce tempura ununa bulayıp fazla ununu silkeleyin, ardından hazırladığınız tempura harcına batırın ve dikkatlice kızgın yağa bırakın. Yaklaşık 2-3 dakika boyunca altın sarısı renk alana kadar kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Aynı işlemi karidesler için de uygulayın.
  • Hazırladığınız tempura karides ve sebzeleri sıcak servis edin, yanında hazırladığınız soyalı sosuyla birlikte sunun. Afiyet olsun.

Karides ve Sebze Tempura Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülcesi Kavurması Tarifi
33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Haşlama İçli Köfte Tarifi
120 Dakika
6-8 Kişilik
173B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Tahinli Çıtır Fasulye Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.