Tarif

Kavurma Tarifi

Kurban bayramına özel, lezzetine doyamayacağınız bir kavurma tarifi ile karşınızdayız! Son derece lezzetli sebzeli kavurma tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Kavurma
Paylaş
  • 35B
  • 98
  • Kaydet

Kavurma Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuzu eti
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet yeşil sivri biber
2 adet olgun domates
5 g kekik
3-4 dal maydanoz
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber

Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencere veya tavada tereyağını erittikten sonra kuşbaşı kuzu etini suyunu çekene kadar kavurun.
  • Soğan, sarımsak, biber ve domatesleri yemeklik doğrayın.
  • Eti tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra 2-3 dakika daha kavurun.
  • Soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine domates, kekik ve kıyılmış maydanoz ilave edip, tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
  • Pişen kavurma yemeğini ocaktan alıp sıcak olarak servis edin.

Kavurma Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ciğer Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
27B Görüntüleme
Patlıcan ve Biber Ezmeli Köfte Tarifi
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
41B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.