- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi
Tarif
Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi
Tadı ve görüntüsüyle iştah açan, enfes aromasıyla damaklarda iz bırakan kırmızı köz biber çorbası sofralarınıza renk katmaya geliyor! Peki, köz biber çorbası nasıl yapılır? Kremsi dokusu ve közlenmiş biberlerin nefis aromasıyla bu çorba, hem pratik hem de oldukça besleyici. Közlenmiş biberin lezzetini çorbaya nasıl yansıtabilirsiniz? Tüm püf noktalarıyla tarife göz atın ve mutfağınızda harikalar yaratın! ✨
40 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 36B
- 255
- Kaydet
Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
6 adet kırmızı kapya biber
50 g jalepeno biberi
20 g domates salçası
20 g biber salçası
1 lt et suyu
1/3 adet limon suyu
1 adet yumurta sarısı
5 yaprak taze fesleğen
yeteri kadar tuz
Kırmızı Köz Biber Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp tereyağında kavurun.
- 2Yeşil ve kırmızı biberleri ızgarada közledikten sonra kabuklarını soyup doğrayın. Kavrulan soğan ve sarımsağın üzerine ilave edip karıştırın.
- 3Daha sonra dilimlenmiş jalapeno biberi, domates ve biber salçalarını ilave edip kavurmaya devam edin.
- 4Kavrulan malzemelerin üzerine et suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.
- 5Bir kapta limon suyu, krema ve yumurta sarısını çırpın.
- 6Çorba kaynadıktan sonra kremalı karışımı yavaş yavaş içine ilave edin ve hızlıca kıvam alana kadar karıştırın.
- 7Taze fesleğen yapraklarını ince ince doğrayıp çorbaya ekleyin.
- 8Tuzunu ilave edip lezzetlendirin.
- 9Servis etmeden önce üzerini az miktarda krema ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?