Kısık Ateş
Tarif

Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi

Kuzu kulağı, nar sosu ve kuru meyvelilerin muhteşem uyumu.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet piliç göğüs
120 g kuru kayısı
80 g kuru incir
80 g kuru üzüm
50 g toz şeker
300 g ayıklanmış nar
40 ml Pınar Krema
Pınar
200 g kuzu kulağı
tuz
akbiber

Nasıl Yapılır?

  • Piliç göğüslerini fileto bıçağı yardımıyla şinitzel usulü açın. Daha sonra tuz, beyaz biber ve ayçiçeği yağıyla marine edin.
  • Kuru kayısı, incir ve üzümü şeritler halinde doğrayarak incelttiğiniz tavuğun içine eşit miktarda koyup rulo haline getirin.
  • Bir tavada toz şeker ve ayıklanmış nar tanelerini kısık ateşte kaynatarak sos kıvamına getirin.
  • Üzerine kremayı ilave edip, süzdürün ve sosu hazır hale getirin.
  • Rulo halindeki tavuk göğsünü tavada bir yemek kaşığı sıvı yağla sararıncaya kadar kızartın ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirmeye bırakın.
  • Ayrı bir tavada temizlenmiş kuzu kulağını hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Tuz ve akbiberle tatlandırın.
  • Servis tabağının bir kenarına sotelenmiş kuzu kulağını yerleştirin.
  • Dilimlenmiş tavukları nar sosu eşliğinde nar taneleri ve biberiye ile süsleyip servise sunun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.8
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ispanak Dolgulu Tavuk Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
2B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Tavuk Saltimbocca Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.