- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi
Tarif
Kuru Meyveli Piliç Göğüs Rulosu Tarifi
Kuzu kulağı, nar sosu ve kuru meyvelilerin muhteşem uyumu.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Paylaş
- 16B
- 77
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet piliç göğüs
120 g kuru kayısı
80 g kuru incir
80 g kuru üzüm
50 g toz şeker
300 g ayıklanmış nar
200 g kuzu kulağı
tuz
akbiber
Nasıl Yapılır?
- 1Piliç göğüslerini fileto bıçağı yardımıyla şinitzel usulü açın. Daha sonra tuz, beyaz biber ve ayçiçeği yağıyla marine edin.
- 2Kuru kayısı, incir ve üzümü şeritler halinde doğrayarak incelttiğiniz tavuğun içine eşit miktarda koyup rulo haline getirin.
- 3Bir tavada toz şeker ve ayıklanmış nar tanelerini kısık ateşte kaynatarak sos kıvamına getirin.
- 4Üzerine kremayı ilave edip, süzdürün ve sosu hazır hale getirin.
- 5Rulo halindeki tavuk göğsünü tavada bir yemek kaşığı sıvı yağla sararıncaya kadar kızartın ve 180 derecelik fırında 20 dakika pişirmeye bırakın.
- 6Ayrı bir tavada temizlenmiş kuzu kulağını hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Tuz ve akbiberle tatlandırın.
- 7Servis tabağının bir kenarına sotelenmiş kuzu kulağını yerleştirin.
- 8Dilimlenmiş tavukları nar sosu eşliğinde nar taneleri ve biberiye ile süsleyip servise sunun.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.