- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Lahana Sarması Tarifi
Tarif
Lahana Sarması Tarifi
Antioksidan zengini olan lahananın sarma hali ile karşınızdayız... Mutlaka deneyin, severek tüketin! Lahana sarması tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 327B
- 128
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-3.5 kg orta boy lahana
2 lt su
tuz
İç Harcı için:
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1/4 demet nane
1 adet büyük boy domates
125 g pirinç
5 g domates salçası
5 g biber salçası
350 g yağlı kıyma
tuz ve karabiber
Sos için:
10 g domates salçası
50 ml zeytinyağı
200 ml sıcak su
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir tencerede 2 lt suya bolca tuz ekleyip kaynatın. Kaynamış suya ayıklanmış lahana yapraklarını tek tek ekleyerek yaklaşık 4-5 dk haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuk su dolu bir kaba çıkarın. Aynı işleme bütün yapraklar pişene kadar devam edin.
- 2Pirinci nişastası gidene kadar 3-4 defa yıkayın.
- 3İç harcı için soğan, sarımsak, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın. Domatesi de rendeleyerek geri kalan tüm iç harcı bir kap içerisinde karıştırın.
- 4Lahana yapraklarının damarlı kısımları yukarıda kalacak şekilde tezgah veya kesme tahtası üzerine alın ve damarlarını ezin.
- 5Harçtan bir miktar alıp yaprakları sarın. Tencereye tek sıra olacak şekilde üst üste dizin.
- 6Sos için bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırıp, sarmaların üzerine gezdirin.
- 7Kısık ateşte 40 dakika pişirin.
- 8Pişen sarmaları biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve kıyılmış dereotu gezdirerek servis edebilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?