- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Patlıcan Sarma Tarifi
Tarif
Patlıcan Sarma Tarifi
Görüntüsü ve lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakacağınız oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım. Patlıcan sarma nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 21B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet patlıcan
1 adet haşlanmış yumurta beyazı rendesi
50 g ceviz içi
15 g nar
tuz&karabiber
Üzeri için:
mikro yeşillik
nar taneleri
zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar ince slice olacak şekilde dilimlenir ve yağda kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.
- 2Bir karıştırma kabında rendelenmiş yumurta beyazı, ceviz içi, nar, tuz ve karabiber karıştırılır.
- 3Yağı süzülen patlıcan dilimlerinin içine doldurularak sarma yapılır.
- 44'er adet porsiyonlanır ve güzel bir sunum tabağına yerleştirilir.
- 5Üzerine sıkma torbasına koyulan mayonez incecik şekilde sıkılır. Mikro yeşillik, nar taneleri ve yeşil zeytinyağı ile süslenir.
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.