- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Limonlu Piliç But Tarifi
Tarif
Limonlu Piliç But Tarifi
Tavuğun limonla mükemmel uyumu uzun süre hafızalarınızdan silinmeyecek. Limonlu Piliç But nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 17B
- 148
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kemiksiz but
1 adet limon
25 g fesleğen
4 diş sarımsak
100 g arpacık soğan
25 g taze kişniş
100 ml zeytinyağı
Garnitür için:
2 adet kırmızı soğan
20 g toz şeker
tuz&karabiber
2-3 adet çeri domates
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk butları hariç geri kalan bütün malzemeyi küçük küçük doğrayın ve bir kapta karıştırın.
- 2Açılmış tavuk butlarını bu karışımın içine koyup, buzdolabında 20 dk. marine edin.
- 3Daha sonra tavuk parçalarını yanmaz yapışmaz bir fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk. pişirin.
- 4Diğer yandan garnitürünü hazırlamak için kuru soğanları küp küp doğrayın. Bir tavaya toz şekeri koyun ve renk değiştirene kadar bekleyin. Ardından soğanları ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- 5Soğanlar karamelize olmaya yakın çeri domates ekleyebilirsiniz.
- 6Pişen tavuk butlarını ve karamelize soğanları, pirinç pilavı eşliğinde sıcak olarak servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?