- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi Tarifi
Tarif
Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi Tarifi
Mandalina ve çikolatanın muhteşem uyumuna hazır mısınız? Mandalinalı ve çikolatalı muhallebi tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 17B
- 46
- Kaydet
Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g mandalina püresi
8 g mısır nişastası
30 g yumurta sarısı
40 g toz şeker
70 g bitter çikolata
Mandalinalı ve Çikolatalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1100 g ekşi krema ve mandalina püresi karıştırılarak ocakta kaynatılır. Kaynayan karışıma mısır nişastası eklenir ve soğumaya bırakılır. Servis edilecek bardağın alt kısmına dökülür.
- 2İkinci aşamada 75 g ekşi krema, süt, toz şeker ve yumurta sarısı çırpılarak kaynatılır ve bitter çikolata ilave edilir.
- 3Mandalina püresinin üzerine eklenerek buzdolabında soğutulur. Üzeri süslenerek servise sunulur.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.