Kısık Ateş
Tarif

Mısır Ekmeği Tarifi

Meşhur Karadeniz mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır? Mısır ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Hepsi daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
70 Dakika
8-10 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 95B
  • 125
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg mısır unu
150 g Pınar Tereyağı ya da kaymak
Pınar
20 g tuz
240 ml Pınar Süt
Pınar
750 ml kaynar su

Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve derin bir kapta; mısır unu, oda sıcaklığında tereyağı, tuz, süt ve 1 bardak kaynar suyu hamur haline gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kıvam alana kadar yavaşça kaynar su eklemeye ve karıştırmaya devam edin. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri 15 dk. boyunca güzelce karıştırdıktan sonra asma yaprağı serili geniş bir fırın tepsisine harcı eşit olacak şekilde yayın.
  • Harcın üzerini elinizi hafif ıslatarak pürüzsüzleştirin. Son şeklini vermek için bir bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış fansız 250°C fırında 5 dk., ardından fırın derecesini 200’e düşürüp toplamda 45-60 dakika arası kontrollü pişirin.
  • Ekmeğin üzeri kızarınca fırını kapatın ve 5 dk. daha fırında bekletin.
  • 10-15 dk. dinlendirdikten sonra tepsiyi ters çevirip asma yapraklarından ayırın.
  • İster sıcak ister soğuk olarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Mısır ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir?
*Su el değmeyecek sıcaklıkta olmalıdır.
*Kaynar suyu azar azar ve yedire yedire eklemek ekmeğinizin formunu korur. Gerekirse su miktarını artırabilirsiniz.
*Harcın kıvamı orta cıvıklıkta olmalıdır.
*Asma yaprağı yerine tepsinin her yerini sıvı yağ ile güzelce yağlayıp harcı dökebilirsiniz.
*Pişme süresi fırından fırına değişkenlik göstereceği için kontrollü pişirmenizde fayda var.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Çikolatalı Ekmek Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Horasan Buğdayı Ekmeği Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
15B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.