- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Palamut Buğulama Tarifi
Paylaş
- 36B
- 93
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet taze palamut balığı
az miktardakaya tuzu
az miktardakarabiber
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
2 adet defne yaprağı
3 dilim limon
240 ml balık suyu veya içme suyu
1 adet rendelenmiş domates
tuz ve tane karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş ve kalın dilimlenmiş (takoz) palamut balığını bol suda yıkadıktan sonra balıkların kanlı suyu çıkana kadar tuzlu suda 1 saat bekletin.
- 21 saatin ardından balıkları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, kurulayın, hafif kaya tuzu ve karabiberle lezzetlendirin.
- 3Geniş bir tavaya zeytinyağını dökün, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı tavanın tabanına yerleştirin. Üzerine iri doğranmış sarımsakları ve maydanozu yerleştirin.
- 4Dilimlenmiş palamutları maydanozların üzerine yerleştirin.
- 5Defne yaprakları ve limon suyunu (limon dilimleri) ekleyin. Üzerine 1 su bardağı balık suyu veya su ilave edin.
- 6Rendelenmiş domatesi de tüm malzemenin üzerine yayın, tuz ve tane karabiberini ekleyin.
- 7Son olarak balıkların üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
- 8Kısık ateşte 1 saat pişirin ve servis edin.
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?