Tarif

Patates Püresi Tarifi

Patates püresi, hemen hemen her yemeğin yanına yakışan klasik bir garnitürdür. Ancak, doğru malzemeler ve tekniği kullanarak hazırlanan orijinal bir patates püresi, sofranıza bambaşka bir lezzet katabilir. Bu tarifte, tam kıvamında, kremsi ve lezzetli patates püresi yapmanın püf noktalarını da bulacaksınız!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 168B
  • 164
  • Kaydet

Patates Püresi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet orta boy patates
10 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber veya akbiber
2 g muskat rendesi
250 ml Pınar Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar

Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun, tuz ekleyin ve yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. (ortalama 25-30 dk.)
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzün, kabuklarını dikkatlice soyun. Ardından varsa bir püre makinesinde yoksa bir patates eziciyle püre haline getirin. Üzerine 2-3 küp tereyağı ekleyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatla lezzetlendirin.
  • Bu esnada; bir sos tenceresinde krema ve tereyağını ısıtın.
  • Ezdiğiniz patateslerin üzerine ısınan kremayı azar azar dökün ve patateslere yedirerek karıştırın. Ara ara tadına bakarak gerekirse baharat ilavesi yapın.
  • Tercihen hazır olan patates püresine az miktarda rendelenmiş gravyer peyniri veya parmesan peyniri ilave edebilirsiniz.
  • Sıcak olarak ana yemeklerin yanında servis edin.

Patates Püresi Tarifi Püf Noktası

*Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
*Pürenin kıvamını zevkinize göre ayarlayın. Süt veya krema ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
*Mutlaka sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması Tarifi
2B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kadınbudu Köfte Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Fırında Mantar Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Barina Tanrıbakan
· 18.04.2021

Neden kabukları ile haşlaniyor?

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba, kabukları soyularak haşlanan patatesler içine fazla su çekiyor ve lezzetini kaybetmesine sebep oluyor. Kabuklarıyla haşlandığı zaman lezzeti içinde kalıp istenilen kıvam elde edilmesine yardımcı oluyor.

BelginKırıcı
· 18.04.2022

Krema yerine süt kullanabilir miyiz

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Evet ister krema ister süt isterseniz de her ikisini aynı anda kullanabilirsiniz.

BurakKeşyapan
· 18.05.2022

Muskat onemlimi

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
BurakKeşyapan
· 18.05.2022

Yada baska bisey kulanila bilirmi

Kısık Ateş Akademi

Merhaba, zorunlu değil fakat çok yakışan bir baharat olduğu için kullanmanızı tavsiye ederiz.