- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Patates Püresi Tarifi
Tarif
Patates Püresi Tarifi
Patates püresi, hemen hemen her yemeğin yanına yakışan klasik bir garnitürdür. Ancak, doğru malzemeler ve tekniği kullanarak hazırlanan orijinal bir patates püresi, sofranıza bambaşka bir lezzet katabilir. Bu tarifte, tam kıvamında, kremsi ve lezzetli patates püresi yapmanın püf noktalarını da bulacaksınız!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 168B
- 164
- Kaydet
Patates Püresi Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet orta boy patates
10 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber veya akbiber
2 g muskat rendesi
Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun, tuz ekleyin ve yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. (ortalama 25-30 dk.)
- 2Haşlanan patateslerin suyunu süzün, kabuklarını dikkatlice soyun. Ardından varsa bir püre makinesinde yoksa bir patates eziciyle püre haline getirin. Üzerine 2-3 küp tereyağı ekleyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatla lezzetlendirin.
- 3Bu esnada; bir sos tenceresinde krema ve tereyağını ısıtın.
- 4Ezdiğiniz patateslerin üzerine ısınan kremayı azar azar dökün ve patateslere yedirerek karıştırın. Ara ara tadına bakarak gerekirse baharat ilavesi yapın.
- 5Tercihen hazır olan patates püresine az miktarda rendelenmiş gravyer peyniri veya parmesan peyniri ilave edebilirsiniz.
- 6Sıcak olarak ana yemeklerin yanında servis edin.
Patates Püresi Tarifi Püf Noktası
*Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
*Pürenin kıvamını zevkinize göre ayarlayın. Süt veya krema ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
*Mutlaka sıcak olarak servis edin.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?