- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Piruhi Mantısı Tarifi
Tarif
Piruhi Mantısı Tarifi
Lezzetli hamuruyla geleneksel Piruhi Mantısı tarifi nasıl yapılır? Piruhi mantısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 44B
- 172
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
120 g tulum peyniri veya lor peyniri
1/4 demet maydanoz
Hamuru için:
350 g un
45 ml su
20 g sıvı yağ
2 adet yumurta
Sosu için:
10 ml sıvı yağ
50 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1İç harcını hazırlamak için; bir kasede doğranmış soğanı ovun. Üzerine tulum peyniri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- 2Hamuru için; geniş bir kaba 350 g unu alın ortasına çukur açıp, su, sıvı yağ ve 2 adet yumurtayı ekleyip ele yapışmayan, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- 3Hamuru toparlayın. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- 4Hamuru iki beze olacak şekilde ikiye bölün. Bir bezeyi tezgahta incecik olacak şekilde merdane yardımıyla açın.
- 5Açtığınız hamurdan mantı boyutundan biraz daha büyük kareler çıkaracak şekilde bıçak yardımıyla kesin.
- 6Üzerlerine hazırladığınız iç harçtan ekleyin.
- 7Üçgen şeklinde kapatın ve çatal yardımıyla kenarları kapatın.
- 8Tencerenin yarısından biraz fazla olacak şekilde su koyun, 1 tutam tuz ekleyin ve kaynatın. Kaynayan tuzlu suyun içerisine hazırladığınız üçgen hamurları atın ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
- 9Pişen hamurları süzerek tabağa aktarın.
- 10Sosu için: Bir tavada tereyağı, sıvı yağ ve cevizi ekleyip kavurun.
- 11Kavrulan cevizleri hamurların üzerine gezdirin. Piruhi tarifi hazır, afiyet olsun!
Püf Noktası
*Mantı hamurlarını eşit olarak kesmeye özen gösterin.
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=NNTS24Y2894006 adresinden ulaşabilirsiniz!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (7)
Her yerde bu mantı birçok şekilde gözlemlenebiliyor. Karabük’te yaşıyorum ikisi bitişik ilçelerimiz olmasına rağmen Safranbolu’da torba yoğurtlu ve naneli olarak peruhi adında; Eflani’de ise içinde kıymalı yumurta olucak şekilde hazırlanan pörüşke ismiyle anılır.(Bir eflanili olarak genel olarak yeme şeklinde mantıları yufka ekmeğinin içine sarılarak tüketilir diyebilirim.)
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi