- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Şırdan Dolması Tarifi
Tarif
Şırdan Dolması Tarifi
Adana lezzetlerini sevenler için harika bir tarif... Adana usulü şırdan dolması tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
2 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 87B
- 51
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şırdan
1 adet limonun suyu
250-300 ml su
2 tutam tuz
1 adet kuru soğan
250 g pirinç
25 g biber salçası
yeteri kadar tuz ve karabiber
2 tutam pul biber
5 g kimyon
Sosu için:
20 g biber salçası
75 ml sıcak su
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş şırdanlar soğuk su ile iyice yıkanır. Ardından bir kabın içerisine limon suyu, su ve tuzu ekleyerek şırdanları içerisine koyun. 20-25 dakika bu suda dinlendirin.
- 2Ayrı bir kabın içerisine soğanı küp olarak doğrayın. Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. Daha sonra salça ve baharatlarını da koyup yoğurun.
- 3Yoğurduğunuz iç harç ile şırdanları doldurun. Bir tencerenin içerisine hazırladığınız şırdanları koyun.
- 4Sosu için ayrı bir kapta salça ile suyu çırpın. Tencerenin dibine salçalı suyu ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- 5Pişen şırdanların daha lezzetli olması için servis etmeden önce, pul biber ve tuzla karışık kimyon serpebilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?