- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Tavuk Şinitzel Tarifi
Tarif
Tavuk Şinitzel Tarifi
Çıtır çıtır tavuk şinitzel tarifi nasıl yapılır? Şinitzel yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylarıyla enfes şinitzel tarifi...
50 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 332B
- 243
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tavuk bonfile
20 g un
1 adet yumurta
80 g panko ekmek kırıntısı
40 g Akdeniz yeşilliği
40 g taze baharatlı tereyağı
8 g tuz
5 g çekilmiş tane karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk bonfile boylamasına ortadan ikiye kesilip iki parça halinde açılır.
- 2Buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltilir.
- 3Yumurta bir kap içerisine kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.
- 4Tavuk, sırası ile önce un sonra çırpılmış yumurta en son olarak ekmek kırıntısına batırılarak kaplama işlemi yapılır.
- 5Derin ve kızgın yağda kızarana kadar pişirilir.
- 6Kızarmış olan şinitzel, patates salatası ve yeşillik ile servis edilir.
- 7Taze baharatlı tereyağı için: oda sıcaklığında 150 g tereyağı, 2-3 dal ince kıyılmış taze kekik, maydanoz, taze biberiye, 1/4 limon ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır. Streç filme sıkı olarak sarılıp dondurulur. Pişen şinitzelin üzerine donmuş tereyağından bir parça keserek servis edilir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar (3)
Ellerinize kollarınıza sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim. Sormak istediğim ertesi güne kalan şinitzel’i nasıl ısıtmam gerekiyor.
Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi