Kısık Ateş
Tarif

Üzümlü Dondurma Tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmez dondurmalarından biri olan üzümlü dondurma tarifi sizlerle! Evde dondurma nasıl yapılır? Üzümlü dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 21B
  • 21
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g üzüm
200 ml Pınar Krema
Pınar
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal

Nasıl Yapılır?

  • 1 adet damla sakızını ezerek toz haline getirin ve karıştırma kabına alın.
  • 500 g üzümü blender ile püre kıvamına getirin ve süzgeç yardımı ile süzün.
  • Krema ve sütü karıştırma kabına ilave edin.
  • 70 ml akça ağaç şurubu ve 50 g toz şekeri karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Süzdüğünüz üzüm suyunu da karıştırma kabına ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Karışımı uygun bir kaba aktararak üzerini hava alamayacak şekilde kapatın.
  • Elde ettiğiniz dondurma karışımını en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Akça ağaç şurubu yerine bal da kullanabilirsiniz.
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Karadutlu ve Naneli Dondurma Tarifi
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kirazlı Dondurma Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.