- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Üzümlü Dondurma Tarifi
Tarif
Üzümlü Dondurma Tarifi
Yaz aylarının vazgeçilmez dondurmalarından biri olan üzümlü dondurma tarifi sizlerle! Evde dondurma nasıl yapılır? Üzümlü dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 21B
- 21
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g üzüm
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal
Nasıl Yapılır?
- 11 adet damla sakızını ezerek toz haline getirin ve karıştırma kabına alın.
- 2500 g üzümü blender ile püre kıvamına getirin ve süzgeç yardımı ile süzün.
- 3Krema ve sütü karıştırma kabına ilave edin.
- 470 ml akça ağaç şurubu ve 50 g toz şekeri karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- 5Süzdüğünüz üzüm suyunu da karıştırma kabına ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- 6Karışımı uygun bir kaba aktararak üzerini hava alamayacak şekilde kapatın.
- 7Elde ettiğiniz dondurma karışımını en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Akça ağaç şurubu yerine bal da kullanabilirsiniz.
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.