- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Üzümlü Dondurma Tarifi
Tarif
Üzümlü Dondurma Tarifi
Yazın en ferahlatıcı ve sağlıklı tatlı seçeneklerinden biri olan üzümlü dondurma, hem doğal tatlılığı hem de serinletici etkisiyle mükemmel bir yaz tatlısıdır. Taze üzümlerle hazırlanan bu ev yapımı dondurma, katkı maddesi içermez ve tamamen doğal malzemelerle yapılır. Üzümlü dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 22B
- 21
- Kaydet
Üzümlü Dondurma Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g üzüm
50 g toz şeker
1 adet damla sakızı
60 g bal
Üzümlü Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- 11 adet damla sakızını ezerek toz haline getirin ve karıştırma kabına alın.
- 2500 g üzümü blender ile püre kıvamına getirin ve süzgeç yardımı ile süzün.
- 3Krema ve sütü karıştırma kabına ilave edin.
- 470 ml akça ağaç şurubu ve 50 g toz şekeri karışıma ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- 5Süzdüğünüz üzüm suyunu da karıştırma kabına ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- 6Karışımı uygun bir kaba aktararak üzerini hava alamayacak şekilde kapatın.
- 7Elde ettiğiniz dondurma karışımını en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Buzlukta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Üzümlü Dondurma Tarifi Püf Noktası
*Akça ağaç şurubu yerine bal da kullanabilirsiniz.
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkararak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.