Sarma ve Dolma Tarifleri

Önce Yeniler
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
31.01.2025
Capuns Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
1B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
13.10.2023
İncir Yaprağı Sarması Tarifi
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
17.07.2023
Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi
25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
23.12.2022
Etli Karalahana Sarması Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
59B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
11.02.2022
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
26.10.2021
Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
34B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
09.07.2021
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
27B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
04.06.2021
Aspir Soslu Enginar Dolması Tarifi
19B Görüntüleme
20.05.2021
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tarifi
21B Görüntüleme

Geleneksel Türk Mutfağının Yıldızları: Sarma ve Dolma
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez temsilcilerinden sarma ve dolmanın, Osmanlı İmparatorluğu döneminde dünyaya yayıldığı düşünülmektedir. Pirincin baharatlar ve çeşitli malzemelerle harmanlanmasıyla hazırlanan bu eşsiz tatlar, bugün de sofralarda önemli bir yere sahiptir. Sarma dendiğinde akla asma yaprağı, lahana, pazı ve kiraz yaprağı gibi farklı yapraklar gelirken, dolma ise patlıcan, biber, domates ve kabak gibi sebzelerle yapılmaktadır. Yörelere göre farklılık gösteren sarma ve dolma tarifleri, kullanılan iç harçtan baharatlara kadar her detayıyla lezzet üzerinde etkili olur.

Kısık Ateş Akademi’nin uzman şefleri, gelenekselden moderne pek çok sarma ve dolma tarifiyle karşınızda. Etli, tavuklu, fıstıklı veya üzümlü gibi çeşitli malzemelerle zenginleştirilen sarma tariflerinden, vişneli dolma, soğan dolması, kuru dolma gibi yaratıcı dolma tariflerine kadar geniş bir seçki sunuyoruz. Şeflerimiz, tencereye kolay dizilimden pişirme tekniklerine kadar her aşamada yardımcı olacak püf noktaları paylaşarak, pratik anlatıma sahip reçetelerle mutfağınıza rehberlik ediyor.

Kısık Ateş Akademi’nin Sarma ve Dolma Tarifleri
Sarma ve dolmanın esas lezzetini veren detaylar, yağı, ekşisi ve baharatıyla şekillenir. Kısık Ateş Akademi şefleri, bu detaylara özen göstererek hem geleneksel hem de yenilikçi tatlar arayanlar için eşsiz tarifler hazırlıyor. Bamya dolması, kabak çiçeği dolması, patlıcan sarma, şırdan dolması, elma dolması ve pip dolması gibi pek çok tarif, Türk mutfağının çeşitliliğini gözler önüne seriyor.

Ana yemek ya da yardımcı yemek olarak sunabileceğiniz bu tarifler, sofralarınıza hem lezzet hem de estetik katacak. Kategorimizde etli sarma, karışık dolma gibi klasikleşmiş tariflerin yanı sıra, sarma ve dolma yapmanın püf noktalarına dair ipuçları bulabilirsiniz.

Profesyonel Şeflerin Yorumlarıyla Sarma ve Dolma Lezzeti
Sarma ve dolma hazırlamak artık hiç olmadığı kadar kolay! Kısık Ateş Akademi’nin profesyonel şefleri, en kolay ve lezzetli tarifleri sizlerle buluşturuyor. Gelenekselden farklı kültürlere uzanan bu tariflerle, mutfakta yepyeni deneyimler yaşayabilirsiniz.

Lezzeti garantili sarma ve dolma tariflerini hemen inceleyerek sofralarınızı zenginleştirin. Kısık Ateş Akademi’nin şefleri, tüm püf noktalarını sizinle paylaşarak unutulmaz tatlar yaratmanıza yardımcı oluyor.