Yoğurdun serinliği, salatalığın tazeliği ve frenk soğanın aromatik dokunuşuyla hazırlanan Frenk Soğanlı Cacık, klasik cacığa farklı bir yorum katıyor! Hafif, besleyici ve pratik bu tarif, özellikle yaz aylarında sofralarınızı ferahlatacak. İster ana yemeklerin yanında serinletici bir eşlikçi olarak, ister meze olarak sunabileceğiniz bu özel cacık tarifini mutlaka deneyin!
Sofraların geleneksel tadı Ezogelin çorbası tarifi: Türk mutfağına özgü geleneksel tadıyla Ezogelin çorbası tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
Kıymalı musakka nasıl yapılır? Patlıcanların acısını almak için ne yapmalısınız? Kıymalı harcı lezzetlendirmek için hangi baharatlar kullanılmalı? İşte tüm detayları ve püf noktalarıyla nefis musakka tarifi!
Dışı kıtır, içi yumuşacık ve yoğun şerbetiyle damakları şenlendiren Şambali tatlısı, Osmanlı mutfağından günümüze gelen en sevilen sokak lezzetlerinden biri! İrmik, yoğurt ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, özellikle pastane ve tatlıcı vitrinlerinde sıkça karşımıza çıkar. Ama artık evde de kolayca yapabilirsiniz!Evde Şambali tatlısı nasıl yapılır? Şerbetin tam kıvamında olması için nelere dikkat etmelisiniz? İrmikli dokusunu korumanın püf noktaları neler? İşte tüm detaylarıyla nefiss Şambali tarifi!