Koleksiyonlar

Kütahya Porselen ile İlham Verici Ramazan Tarifleri

Göz alıcı yemek sunumlarının son dokunuşunu Kütahya Porselen’in eşsiz tabaklarıyla yapabilirsiniz! 👩‍🍳👨‍🍳

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Şiveydiz Tarifi

Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan yöresel bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tada sahiptir. Şiveydiz nasıl yapılır?

39B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lor Mahlutu Tarifi

Osmanlıca'da mahlut karıştırma anlamına gelmektedir. Lor mahlutu tarifini ister kahvaltı da isterseniz de ana yemek öncesi meze olarak servis edebilirsiniz. Lor mahlutu nasıl yapılır?

39B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Etli Bezelye Yemeği Tarifi

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri ile karşınızdayım. Mevsiminde bol etli bezelye yemeği tarifi: Bezelye yemeği nasıl yapılır? Hem besleyici hem de doyurucu olan bu yemek, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olur. "Etli bezelye yemeği nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu tarif hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor.

250B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Şambali Tatlısı Tarifi

Dışı kıtır, içi yumuşacık ve yoğun şerbetiyle damakları şenlendiren Şambali tatlısı, Osmanlı mutfağından günümüze gelen en sevilen sokak lezzetlerinden biri! İrmik, yoğurt ve şerbetin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, özellikle pastane ve tatlıcı vitrinlerinde sıkça karşımıza çıkar. Ama artık evde de kolayca yapabilirsiniz!Evde Şambali tatlısı nasıl yapılır? Şerbetin tam kıvamında olması için nelere dikkat etmelisiniz? İrmikli dokusunu korumanın püf noktaları neler? İşte tüm detaylarıyla nefiss Şambali tarifi!

80B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

Asma yaprağında enginar dolması tarifi nasıl yapılır?

35B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Piruhi Mantısı Tarifi

Piruhi mantısı, hem hamurunun yumuşaklığı hem de iç harcının zenginliğiyle damaklarda iz bırakan geleneksel bir yemektir. Piruhi mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Piruhi mantısı yapmanın tüm püf noktaları için hemen tıklayın!

46B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi

Osmanlı mutfağının ilk soğuk yemeği olarak bilinen Mastave tarifiyle karşınızdayız! “Mastave nedir?”, “Nasıl yapılır?”, “Hangi malzemelerle hazırlanır?” gibi soruların yanıtlarını bu tarifte detaylarıyla bulabilir, adım adım açıklamalı anlatımla kolayca hazırlayabilirsiniz.

26B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Güllabiye Tarifi

Güllabiye, Osmanlı mutfağının en sevilen helvalarından bir tanesidir. Yapımı da oldukça basittir. Peki, güllabiye helvası nasıl yapılır?

23B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Soya Soslu Dana Bonfile Tarifi

Ağızda dağılan dana bonfile, brokoli ve soya sos üçlüsüne bayılacaksınız! Soya soslu dana bonfile nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

27B Görüntüleme