- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Acı Biber Reçeli Tarifi
Tarif
Acı Biber Reçeli Tarifi
Kim demiş biberden reçel olmaz diye! Şimdi ön yargılarınızı kırın ve tatlı acının eşsiz uyumuna doyasıya varın... 🌶️😋🤩 Acı biber reçeli nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 65B
- 120
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kırmızı acı biber
200 g toz şeker
5 adet karanfil
100 ml su
5 ml limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Kırmızı acı biberlerin sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkartın.
- 2Çekirdekleri temizlenmiş biberleri iri küpler halinde doğrayın.
- 3Tencereye aldığınız biberlerin üzerine toz şeker ve karanfilleri ilave edin.
- 4Şekerlenmesi için en az 2 saat bekletin.
- 5Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle biberler suyunu salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır.
- 6Su ve limon suyunu ilave edip, kısık ateşte 50 dakika ara ara karıştırarak kaynatın.
- 7Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
- 850 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
- 9Daha sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını kapatın ve ters çevirin.
- 10Acı biber reçeli hazır, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dilerseniz biberlerin acısını alması için 1 saat suda bekletip suyunu süzebilirsiniz.
*Tercihinize göre, biberlerin çekirdeklerini temizlemeden de reçel yapabilirsiniz.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız birçok farklı tarif videomuza ulaşabilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?