- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Borş Çorbası Tarifi
Tarif
Borş Çorbası Tarifi
Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağına ait Borş çorbası tarifi nasıl yapılır? Borş çorbasının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
90 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 60
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana kürek eti
3 litre su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
20 g un
250 g beyaz lahana
3-4 adet kırmızı pancar
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Sığır eti yağlanarak kızmış tavada orta derecede pişirilir ve daha sonra bir tencereye alınarak üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile beraber orta ateşte kaynatılır.
- 2Suyu ayrı olarak süzülür, pancarlar kaynatılır ve kabuğu soyularak rendelenir. Soğanlar brunoise doğranır ve sebzeler ince ince doğranır.
- 3Bir tavada tereyağı eritilir, soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra havuçlar ilave edilerek 3-4 dk. daha kavrulur. Ardından un ilave edilerek kokusu gidene kadar kavrulur.
- 4Rendelenmiş pancar ve et suyunu ilave ederek kısık ateşte köpüğünü alarak kaynatılır. Daha sonra içerisine lahana, kereviz ve patatesler ilave edilir.Yaklaşık 15 dk. daha kaynatılır.
- 5Et 7-8 mm doğranır. Domates, biber ve et çorbaya ilave edilir.
- 6Son olarak tuz ve limon suyu ilave edilir, 15 dk. pişirilir.
- 7Servis kasesine alınır ve ekşi krema üzerine ilave edilir. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süslenir.
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
40 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.