Tarif

Borş Çorbası Tarifi

Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağına ait Borş çorbası tarifi nasıl yapılır? Borş çorbasının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
90 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Borş Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 60
  • Kaydet

Borş Çorbası Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana kürek eti
3 litre su
3-4 adet kırmızı pancar
2 adet kuru soğan
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g un
2 adet havuç
250 g beyaz lahana
1 adet kereviz
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon suyu
10 g tuz
Servis için: Pınar Ekşi Krema, maydanoz, dereotu

Borş Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dana kürek etini hafif yağlayıp kızgın tavada orta ateşte mühürleyin.
  • Mühürlenen eti bir tencereye alın, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
  • Et suyunu süzüp bir kenara ayırın.
  • Pancarları ayrı bir tencerede haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Bir tavada tereyağını eritin, doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Üzerine doğranmış havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Rendelenmiş pancarları ve ayırdığınız et suyunu ekleyin, kısık ateşte kaynatırken oluşan köpüğü alın.
  • Ardından doğranmış lahana, kereviz ve patatesleri ekleyin ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
  • Eti 7-8 mm kalınlığında doğrayın.
  • Doğranmış domates ve eti çorbaya ilave edin.
  • Son olarak limon suyu ve tuzunu ekleyin, 15 dakika daha pişirin.
  • Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine ekşi krema ekleyin.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi
22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Fesleğenli Tavuk Çorbası Tarifi
17B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Enginar Çorbası Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.