- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Borş Çorbası Tarifi
Tarif
Borş Çorbası Tarifi
Doğu Avrupa'da yaygın olan, Ukrayna mutfağına ait Borş çorbası tarifi nasıl yapılır? Borş çorbasının malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
90 Dakika
6-8 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 26B
- 60
- Kaydet
Borş Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g dana kürek eti
3 litre su
3-4 adet kırmızı pancar
2 adet kuru soğan
20 g un
2 adet havuç
250 g beyaz lahana
1 adet kereviz
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon suyu
10 g tuz
Servis için: Pınar Ekşi Krema, maydanoz, dereotu
Borş Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Dana kürek etini hafif yağlayıp kızgın tavada orta ateşte mühürleyin.
- 2Mühürlenen eti bir tencereye alın, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte kaynatın.
- 3Et suyunu süzüp bir kenara ayırın.
- 4Pancarları ayrı bir tencerede haşlayın, kabuklarını soyup rendeleyin.
- 5Bir tavada tereyağını eritin, doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- 6Üzerine doğranmış havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
- 7Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
- 8Rendelenmiş pancarları ve ayırdığınız et suyunu ekleyin, kısık ateşte kaynatırken oluşan köpüğü alın.
- 9Ardından doğranmış lahana, kereviz ve patatesleri ekleyin ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
- 10Eti 7-8 mm kalınlığında doğrayın.
- 11Doğranmış domates ve eti çorbaya ilave edin.
- 12Son olarak limon suyu ve tuzunu ekleyin, 15 dakika daha pişirin.
- 13Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine ekşi krema ekleyin.
- 14İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyerek servis edin.

Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.