Kısık Ateş
Tarif

Meyveli Kupta Tatlı Tarifi

Çoğumuzun severek yiyeceği, sunumuyla göz doyurucu ve oldukça hafif bir tatlı tarifi: Bol meyveli kremalı kupta tatlı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Meyveli Kupta Tatlı Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
100 g toz şeker
120 ml Pınar Süt
Pınar
90 ml sıvı yağ
10 g vanilya
40 g kakao
50 g doğranmış fındık
140 g un
5 g kabartma tozu
6-8 adet çilek
25-30 g böğürtlen
Kreması için:
150 g Pınar Beyaz
Pınar
150 ml Pınar Süt
Pınar
40 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Kreması için; Pınar Beyaz, süt ve pudra şekerini çırpın. Buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Keki için; bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, toz vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Doğranmış fındığı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu ilave ederek son kez tüm malzemeyi karıştırın, yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki elinizle ufak parçalara ayırın.
  • Ardından servis kuplarına veya kasenize önce keki üzerine krema ve kremanın üzerine meyveler olacak şekilde yerleştirin.
  • Üzerine tekrar krema koyarak kek, krema ve meyve katları işlemini tekrarlayın.
  • En üste kremayı koyun ve meyveler ile süsleyerek servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Ekler Tarifi
100 Dakika
6-8 Kişilik
28B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Cannoli Siciliani Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
46B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.