- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Meyveli Kupta Tatlı Tarifi
Tarif
Meyveli Kupta Tatlı Tarifi
Çoğumuzun severek yiyeceği, sunumuyla göz doyurucu ve oldukça hafif bir tatlı tarifi: Bol meyveli kremalı kupta tatlı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
100 g toz şeker
90 ml sıvı yağ
10 g vanilya
40 g kakao
50 g doğranmış fındık
140 g un
5 g kabartma tozu
6-8 adet çilek
25-30 g böğürtlen
Kreması için:
40 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Kreması için; Pınar Beyaz, süt ve pudra şekerini çırpın. Buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- 2Keki için; bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, toz vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Doğranmış fındığı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- 3Un ve kabartma tozunu ilave ederek son kez tüm malzemeyi karıştırın, yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- 4Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
- 5Soğuyan keki elinizle ufak parçalara ayırın.
- 6Ardından servis kuplarına veya kasenize önce keki üzerine krema ve kremanın üzerine meyveler olacak şekilde yerleştirin.
- 7Üzerine tekrar krema koyarak kek, krema ve meyve katları işlemini tekrarlayın.
- 8En üste kremayı koyun ve meyveler ile süsleyerek servise hazır hale getirin.
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.