Koleksiyonlar

Ağız Sulandıran En İyi Sarma ve Dolma Tarifleri

Sarma ve dolma, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. İster zeytinyağlı ister etli olsun, damaklarda unutulmaz tatlar bırakan bu tarifler, sofralarınızı şölene dönüştürecek. Biber dolmasından yaprak sarmasına, kabak dolmasından lahana sarmasına, şırdan dolmasından pazı sarmasına kadar en sevilen dolma ve sarma çeşitlerini bir araya getirdiğimiz bu koleksiyonla, lezzet sırlarını keşfetmeye hazır olun! En pratik tariflerden geleneksel usullere kadar tüm püf noktalarıyla dolma ve sarma tariflerimizi keşfetmek için hemen göz atın! 🍽️

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

Zeytinyağlı lahana sarması, Türk mutfağının en sevilen ve en hafif zeytinyağlı yemeklerinden biridir. İncecik sarılmış yaprakları, nefis iç harcı ve damakta bıraktığı o eşsiz lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olur. Özellikle meze sofralarında, davetlerde ve özel günlerde sıkça tercih edilen bu tarif, püf noktalarına dikkat edildiğinde lokum gibi bir kıvama ulaşıyor. Peki, lahana sarması nasıl yapılır, iç harcı nasıl daha lezzetli olur, pişirme sırasında hangi detaylara dikkat edilmeli? İşte tüm ipuçlarıyla pratik ve leziz zeytinyağlı lahana sarması tarifi! 🌿✨

2B Görüntüleme
Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Capuns Tarifi

İsviçre’nin geleneksel tatlarını keşfetmek isteyenler için harika bir öneriyle karşınızdayız: Capuns! Peki, Capuns nedir? İsviçre mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan bu yemek, Graubünden bölgesine özgü bir tariftir ve İsviçre mutfak kültürünün köklü mirasını sofralarınıza taşır. Chard (Pazı) yapraklarına sarılan hamur harcının içerisinde kurutulmuş et veya sosis gibi lezzetli malzemeler yer alır. Üzerine dökülen kremalı sos ve tercihen rendelenmiş peynir ile servis edilen Capuns, hem göz alıcı bir sunuma sahiptir hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu tarifte, Capuns’un nasıl yapıldığını adım adım öğrenebilir ve mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir yemek alternatifi olan bu lezzet, sofranıza İsviçre’den esintiler getirecek. İşte detaylar…

2B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İncir Yaprağı Sarması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda serimizin yeni bölümünde, taze incir yapraklarıyla hazırlanan lezzet dolu İncir Yaprağı Sarması tarifini keşfedeceksiniz. Bu özel tarif, geleneksel tatları modern bir dokunuşla bir araya getiriyor. Şimdi, bu lezzetli sarma tarifinin yapılışı için tarifimize bir tıkla ulaşabilir ve tarif videomuzu izleyerek tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

13B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Peynirli Kapya Biber Dolması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü hem çok leziz hem çok sağlıklı sebzeler arasında yer alan Kapya Biber! Sofralarınıza çok yakışacak, oldukça kolay peynirli kapya biber dolması tarifi nasıl yapılır? Güzel bir meze önerisi olacak pratik kapya biber dolması yapmanın püf noktaları nelerdir? Tarifin tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!

25B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Etli Karalahana Sarması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz Karalahana! 😊 Karadeniz mutfağı ile özdeşleştirilen kıymalı karalahana sarması (karalahana dolması) nasıl yapılır? Etli karalahana sarması tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Peki, son derece lezzetli lahana sarması tarifi için dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

60B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptiyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Pazı. Pazıyı ziyan etmeden mutfaklarımızda nasıl değerlendirebiliriz, hangi tarifleri yapabiliriz..? Bulgurlu Pazı Sarması nasıl yapılır? Pazı sarmasının püf noktaları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası için videomuzu izlemeyi unutmayın!

20B Görüntüleme
Dolma İçi Nasıl Yapılır?

Orijinal zeytinyağlı dolma içi tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı dolma harcı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?

22B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi

Zeytinyağlı dolma içi tarifi nasıl yapılır? Dilediğiniz sebzeleri doldurarak hazırlayabileceğiniz nefis dolma harcı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir?

61B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi, nasıl yapılır? Ege usulü kabak çiçeği dolması nasıl pişirilir? Kabak çiçeği dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?

27B Görüntüleme